Drożdżowe Z Rabarbarem, Budyniową Pianką I Kruszonką

Przepis


Zaczyn:

1/3 szkl ciepłego ale nie gorącego mleka
20 g świeżych drożdży
1 łyżka cukru
Ciasto:
300 g mąki pszennej typ 420
40 g roztopionego i ostudzonego masła
3 żółtka
1/2 szkl cukru
szczypta soli
parę kropel esencji waniliowej
Pianka:
3 białka
1/2 szkl cukru
3 łyżki oleju
1 budyń waniliowy bez cukru (40 g)
Kruszonka:
60 g masła
4-5 łyżek mąki pszennej
3 łyżki cukru (razem z cukrem waniliowym)
oraz około 600 g rabarbaru + 2 łyżki mąki do obtoczenia go + 1 łyżka cukru
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤