Tort komunijny

Przepis


Biszkopt
7 jajek
127 g mąki tortowej
45 g mąki ziemniaczanej
203 g cukru
szczypta soli
Krem z białej czekolady
500 g białej czekolady
750 ml śmietany kremówki 36%
Frużelina truskawkowa
500 g truskawek
3 łyżeczki żelatyny
100 g cukru
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Krem maślany (Swiss meringue buttercream)
230 g masła
180 g drobnego cukru
3 białka
1 łyżeczka pasty z wanilii
szczypta soli
Nasączenie
250 ml wody mineralnej niegazowanej
3 łyżki soku z cytryny
1 łyżka cukru
Wykończenie
800 g masy cukrowej białej
200 g masy cukrowej granatowej
100 g masy cukrowej zielonej
klej spożywczy
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤