Ciasto Jabłkowa bajka

Przepis


Składniki:
Biszkopt:
5 jaj
¾ szklanki cukru
¾ szklanki mąki tortowej
2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Poncz:
½ szklanki przegotowanej wody
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki cukru pudru
1 łyżka rumu

Masa jabłkowa:
1,2 kg winnych jabłek
4 łyżki cukru
2 galaretki agrestowe Dr.Oetker

Masa budyniowo-śmietanowa:
1 szklanka śmietany kremówki
1 budyń śmietankowy Dr.Oetker
2 szklanki mleka
2 łyżki żelatyny+ 150 ml mleka
2 czubate łyżki cukru pudru

Dodatkowo:
20 dag podłużnych biszkoptów
10 dag wiórek kokosowych białych
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤