Miodownik owocowy

Przepis


Składniki: (na blaszkę 24x24 cm)

Blaty miodowe:
60 g miękkiego masła
1/3 szkl cukru pudru
2,5 łyżki płynnego miodu
1,5 szkl mąki pszennej tortowej
3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
1 jajko
szczypta soli

Masa budyniowa:
500 ml mleka
4 żółtka
3 kopiaste łyżki cukru waniliowego
5 kopiastych łyżek cukru zwykłego
3 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki pszennej tortowej
250 g masła

Masa jabłkowa zielona:
6 średnich jabłek
1,5 op. galaretki agrestowej

Masa jabłkowa czerwona:
6 średnich jabłek
1,5 op. galaretki wiśniowej

Biszkopt:
3 jajka
szczypta soli
4 łyżki cukru
1 łyżka cukru waniliowego
4 łyżki mąki pszennej tortowej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Polewa czekoladowa:
100 g gorzkiej czekolady
50 g śmietanki kremówki 30%

Dodatkowo:
kandyzowany kolorowy ananas do posypania
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤