Łabędzi Puch
źródło inspiracji: http://nastoletniewypiekanie.blogspot.com/2017/04…
Przepis
Składniki: (na blaszkę o wymiarach 25x35 cm)
Biszkopt:
6 jajek
szczypta soli
1 szkl cukru
5 łyżek mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa:
2 bułki kajzerki, najlepiej czerstwe
2 i 3/4 szkl mleka
1/2 szkl cukru
1 op. cukru waniliowego
100 g wiórków kokosowych
250 g miękkiego masła
Posypka:
1 łyżka masła
100 g wiórków kokosowych
5 łyżek cukru
Poncz:
syrop z brzoskwiń, dowolny alkohol, np. likier lub herbata z cukrem i cytryną
Dodatkowo:
mały słoiczek dżemu z czarnej porzeczki
Skomentuj inspiracje: