sernik "Szczerbaty Dziadek"

Przepis


biszkopt:
4 jaja
3/4 szklanki mąki tortowej
1 paczuszka budyniu waniliowego lub czekoladowego bez cukru (ok. 40 gramów)
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
2 łyżki ciemnego kakao (z górkami)
2 łyżki zimnego mleka
szczypta soli do białek

masa serowa:
1,2 kg twarogu półtłustego zmielonego (można użyć serka w wiaderku dobrej jakości powyżej 6% tłuszczu)
5 jaj
1 szklanka cukru (pełna po brzegi)
2 kopiaste łyżki cukru waniliowego
2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej lub paczuszka budyniu waniliowego bez cukru
200 gramów masła lub margaryny


dodatkowo:
polewa czekoladowa (KLIK)
ewentualnie bakalie na wierzch
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤