Ciasto "Marysieńka"

Przepis




biszkopt:
7 jajek
1 szklanka cukru
2 kopiaste łyżki ciemnego kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia (z górką)
5 łyżek mąki pszennej tortowej (z górkami)
szczypta soli

ciasto orzechowe:
5 białek
250 gramów włoskich orzechów pokrojonych średnio drobno
1 pełna po brzegi szklanka cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej (z górką)
1 łyżka mąki pszennej tortowej (z górką)
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli

krem budyniowy:
5 żółtek
250 gramów masła lub margaryny
0,5 litra mleka
2 kopiaste łyżki cukru waniliowego
1 i 1/4 szklanki cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej (z małymi górkami)
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤