Tort śmietankowy z frużeliną truskawkową

Przepis



Składniki:

Tortownica 23 cm:
Biszkopt
5 jaj
¾ szklanki cukru
¾ szklanki mąki tortowej
2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Masa śmietanowa:
660 ml śmietany kremówki 30%
25 dag serka mascarpone
3 łyżki cukru pudru
1 śmietan fix Dr. Oetker

Poncz:
¾ szklanki przegotowanej wody
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki cukru pudru


Frużelina truskawkowa:
20 dag truskawek- świeże lub mrożone
½ szklanki cukru
2 łyżki soku z cytryny
1 listek żelatyny Dr.Oetker
1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 łyżka wody

Ponadto:
Dowolne dodatki do dekoracji wierzchu tortu
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤