Bezglutenowe orzechowe gofry z tropikalną owocową sałatką ( Gluten & White sugar free)

Przepis


Składniki na gofry :

100 g mąki ryżowej
50 g mąki gryczanej
150 g drobno zmielonych orzechów włoskich
1 mała łyżeczka oleju kokosowego
2 jajka
szczypta soli
szczypta gałki muszkatołowej
1 łyżka melasy karobowej
1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki octu jabłkowego
350 ml wody

Na sałatkę :
200 g dojrzałej papai wraz z pestkami
200 g dojrzałego mango
100 g banana (1 szt)
1 dojrzałe kiwi
20 g suszonej żurawiny
20 g borówki amerykańskiej
2 mandarynki
1 łyżka nasion chia
sok z 1/4 cytryny lub limonki
listki świeżej mięty do przybrania
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤