PIECZONA OWSIANKO-JAGLANKA Z TOFU.

Przepis



200 g tofu silken
łyżka miodu z orzechami
i przyprawami korzennymi (Sonnentor)
szczypta soli
średnie jabłko, pokrojone w drobną kostkę
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
jajko
25 g płatków owsianych zalanych wrzątkiem do ich poziomu
25 g płatków jaglanych przygotowanych j.w.
płaska łyżka mąki kokosowej

+ cukier z płatkami kwiatów "Flower Power" od Sonnentor
+ prażone pestki dyni

Tofu zmiksować z syropem, solą i jajkiem.
Następnie dodać mąkę kokosową i proszek do pieczenia. Wymieszać.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Masę połączyć z napęczniałymi płatkami.
Następnie dodać jabłko, wymieszać i przelać do natłuszczonego naczynia.
Piec około 20 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator)
Po upływie tego czasu wyjąć, udekorować i zajadać. :)
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤