Tort orzechowy z kawą

Przepis


BISZKOPT ORZECHOWY:
3 jajka
2 białka
1/2 szklanki cukru
150 g orzechów włoskich mielonych
1/4 szklanki mąki pszennej
2 łyżki kaszy manny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
KREM KAWOWY:
2 szklanki mleka
2 łyżki kawy rozpuszczalnej w proszku
1/2 szklanki cukru trzcinowego
2 budynie śmietankowe
2 żółtka
200 g masła
CZEKOLADOWY GANACHE:
100 g czekolady gorzkiej
1/3 szklanki śmietanki kremówki 30%
POLEWA:
2 łyżki cukru pudru
1/3 szklanki kakao
1 szklanka mleka
2 łyżeczki żelatyny
2 łyżki zimnej wody
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤