ORZECHY I DYNIA POD ZŁOTĄ KOŁDERKĄ

Przepis


na ciasto miodowe:

500 g mąki
200 g cukru
200 g masła
2 jajka
1 żółtko
2 łyżki miodu Stovit
2 łyżki mleka
2 łyżeczki sody oczyszczonej
na bezę:

4 białka
3/4 szklanki cukru pudru
szczypta soli
łyżka mąki ziemniaczanej
łyżka octu lub soku z cytryny
Masa dyniowa:

1 szklanka puree z dyni
3 galaretki brzoskwiniowe
2 Łyżki jabłka prażone z brzoskwiniami i cukrem
3 łyżki konfitury Babuni z moreli
Masa śmietanowa:

250 ml śmietany kremowej 30%
2 opakowania śmietan-fixu
3 łyżki cukru pudru
1 szklanka zmiksowanych orzechów włoskich
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤