Tort Ciasteczkowy Potwór

Przepis


Składniki na biszkopt ‘rzucany’ (tortownica śr 24cm):

6 białek + szczypta soli (rozm. ‘L’)
190 g cukru
6 żółtek
145 g mąki pszennej
55 g skrobi ziemniaczanej

Krem z Milky Way – krem z Milky Way:
370 ml śmietanki kremówki 36%*
ok 200-220 g batoników milky way, pokrojonych w kostkę
450 g serka mascarpone, schłodzonego

Frużelina malinowa:

300 g malin świeżych/mrożonych
3 – 4 łyżki cukru brązowego/miodu lub więcej, do smaku
1 łyżeczka żelatyny + 1 łyżka zimnej wody
1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona w 1 łyżce wody
Nasączenie blatów:

½ szkl wody
sok z połowy cytryny
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤