Tort ślimak

Przepis


Składniki:

biszkopt I:
5 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
biszkopt II:
5 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
masa szampańska:
2 l mleka (najlepiej wiejskiego)
1 l śmietany 18%
4 żółtka
2 jajka
1 szklanka cukru
200 g masła
5 ml aromatu rumowego
poncz do nasączania:
100 ml wódki
100 ml przegotowanej wody
5 ml aromatu rumowego
polewa czekoladowa:
1 łyżka masła twardego
2 łyżki kakao
2 łyżka cukru
3 łyżki mleka
dodatkowo:
2 galaretki porzeczkowe
1 galaretka gruszkowa
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤