Tortowa kostka owocowa

Przepis


Składniki:
Ciasto kakaowe:
5 jajek
1.5 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka sody
1 szklanka cukru +1/2 szklanki
4 łyżki ciemnego kakao
3/4 szklanki oleju
1/2 szklanki wody

Krem owocowy:
35 dag mrożonych owoców malin i jeżyn
1 łyżeczka soku z cytryny
¾ szklanki cukru
2 łyżki wody
½ litra śmietany 30%
25 dag sera mascarpone
5 listków żelatyny Dr.Oetker
4 łyżki konfitury jeżynowej lub malinowej

Poncz:
3/4 szklanki domowej owocowej nalewki u mnie porzeczkowa
150 ml przegotowanej wody

Wierzch:
2 galaretki z owoców leśnych Dr.Oetker
20 dag mrożonych malin i jeżyn
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤