Królewicz- ciasto miodowe z budyniem

Przepis


na ciasto miodowe:


300 g mąki
1 jajko
3/4 szklanki cukru
150 g masła
3 łyżki miodu
1 łyżeczka sody oczyszczonej
2 łyżki ciepłego mleka
łyżeczka kakao
na biszkopt:
3 jajka
3/4 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki oleju
3 łyżki zimnej wody
na krem budyniowy:
1 litr mleka
4 łyżki cukru
1 opakowanie budyniu waniliowego
40 g mąki ziemniaczanej
30 g mąki pszennej
250 g masła
na polewę:
1/2 szklanki cukru pudru
125 g masła
2 łyżki kakao
2 łyżki wrzątku
czekoladowe wiórki do posypania
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤