Ciasto "Wyśmienite"

Przepis



biszkopt makowy:
8 białek
1 szklanka cukru
0,5 szklanki suchego maku
1 łyżeczka cukru waniliowego
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli do białek
1 szklanka mąki tortowej

biszkopt żółtkowy:
8 żółtek
2 całe jaja
7 łyżek cukru
1 łyżka cukru waniliowego
8 łyżek mąki tortowej
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia

dodatkowo:
0,5 litra śmietanki tortowej 36%
1 paczuszka galaretki cytrynowej
1 paczuszka galaretki czerwonej (dałam truskawkową)
1 słoiczek gęstych powideł śliwkowych (miałam swojski dżem śliwkowy) lub kwaśnego dżemu (np. porzeczkowego)

polewa czekoladowa KLIK
lub cukier puder
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤