Torcik podwójnie truskawkowy
źródło inspiracji: http://www.kuchniahaim.pl/ciasta/162-torcik-podwo…
Przepis
Składniki na biszkopt:
- 4 jajka ( biała i żółtka osobno)
- szczypta soli
- 1/2 szklanki cukru
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Składniki na masę śmietankowo-truskawkową:
- 200 g śmietany kremówki 36 %
- 400 g truskawek
- 1/3 szklanki drobnego cukru do wypieków
- 2 łyżki żelatyny
- 1/4 szklanki gorącej wody
Składniki na środkową masę:
- 450 g truskawek
- 2 galaretki truskawkowe
- 500 ml wody
Skomentuj inspiracje: