Delikatny Sernik

Przepis


CIASTO:

3 niepełne szklanki mąki tortowej
2 żółtka i 1 całe jajko
3/4 szkl cukru
3-4 łyżki kwaśnej śmietany 18 %
1/2 kostki masła bądź margaryny
1 płaska łyżeczka prosz. do pieczenia
parę kropel esencji waniliowej


MASA SEROWA:

1 kg sera w wiaderku w temp. pokojowej ( użyłam Piątnicy )
1 szkl cukru
1 budyń waniliowy bez cukru
1 budyń śmietankowy bez cukru
3/4 szkl mleka w temp. pokojowej
3/4 szkl oleju rzepakowego
1 całe jajko
5 jajek (żółtka i białka osobno-zostawmy sobie odrobinę białka do posmarowania ciasta przed wyłożeniem masy serowej, to pozwoli uniknąć nam zakalca :)
szczypta soli do białek
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤