Ciasto Jamajka

Przepis


składniki:

biszkopt
6 jajek
3/4 szklanki cukru
szczypta soli
3/4 szklanki mąki tortowej
2 łyżki kakao
1 budyń czekoladowy bez cukru (40g)
1 łyżeczka proszku do pieczenia

masa galaretkowo-bananowa
3 galaretki cytrynowe
1 l wody
6-7 dużych bananów
sok z cytryny do skropienia bananów

masa śmietankowa z czekoladą
300 ml śmietanki 30 %
200 g serka homogenizowanego waniliowego
1 czubata łyżka żelatyny
1/3 szklanki mleka
4 kostki gorzkiej czekolady

masa śmietankowa na wierzch
300 ml śmietanki
1 łyżeczka cukru pudru
1 śmietan-fix
starta czekolada do posypania

oraz
4 łyżki dżemu, ja dałam wiśniowy ale może być brzoskwiniowy
14 łyżek słodkiej herbaty z cytryną do nasączenia biszkoptu
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤