Ciasto makowe z kremem miodowym – Miodowy Piegus

Przepis


Blaty:

2 i 1/2 szklanki mąki tortowej
1/4 łyżeczki soli
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 i 1/2 szklanki cukru
3 jajka
120 g miękkiego masła
1 szklanka kwaśnej śmietany
1 szklanka mleka
1 łyżeczka esencji waniliowej
4 łyżki suchego maku
Krem miodowy:

6 łyżek miodu
100 g miękkiego masła
250 g mascarpone
4 czubate łyżki mleka w proszku
1 łyżka cukru pudru
Bita śmietana:

250 g mascarpone
250 ml śmietanki tortowej 30%
5 łyżek cukru pudru
Dodatkowo:

łyżka miodu
łyżeczka maku
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤