Ciasto makowe z kremem miodowym – Miodowy Piegus
źródło inspiracji: http://mojebistro.pl/ciasto-makowe-z-kremem-miodo…
Przepis
Blaty:
2 i 1/2 szklanki mąki tortowej
1/4 łyżeczki soli
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 i 1/2 szklanki cukru
3 jajka
120 g miękkiego masła
1 szklanka kwaśnej śmietany
1 szklanka mleka
1 łyżeczka esencji waniliowej
4 łyżki suchego maku
Krem miodowy:
6 łyżek miodu
100 g miękkiego masła
250 g mascarpone
4 czubate łyżki mleka w proszku
1 łyżka cukru pudru
Bita śmietana:
250 g mascarpone
250 ml śmietanki tortowej 30%
5 łyżek cukru pudru
Dodatkowo:
łyżka miodu
łyżeczka maku
Skomentuj inspiracje: