CIASTO BAJADERKA

Przepis



SKŁADNIKI NA MASĘ :
100-200 g herbatników szkolnych
150 g biszkoptów
300 g ciasta czekoladowego lub pierniczków czekoladowych
50 g rodzynek namoczonych we wrzątku i odcedzonych
50 g kokosu
100 g orzechów (ziemne, laskowe, włoskie )
1 olejek rumowy
2 łyżki gęstego, kwaśnego dżemu
DODATKOWO :
200 g herbatników do wyłożenia blaszki
1/2 szklanki ciepłego mleka
1 cukier waniliowy
tarta czekolada do posypania
MASA CZEKOLADOWA :
200 ml mleka
2 łyżki masła
2 łyżki ciemnego kakao
3 łyżki cukru
Wszystko zagotowujemy ciągle mieszając, studzimy.

ŚMIETANA :
500 ml śmietany 30 - 34 %
3 łyżki cukru
2 cukry waniliowe
2 łyżki żelatyny namoczone w 1/4 szklanki wrzątku
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤