Szybki piernik przekładany powidłami

Przepis


Składniki

200 g mąki (1 i 1/2 szklanki)
150 g miękkiego masła
200 g cukru (1 szklanka)
3 nieduże jajka (m)
50 g miodu (1 porządna łyżka)
150 g powideł śliwkowych (1/2 słoiczka)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
10 g kakao gorzkiego (1 łyżka)
2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki kardamonu, 1/4 łyżeczki mielonych goździków (można zastąpić przyprawą do piernika – 2 płaskie łyżki)
Dodatkowo:

1/2 słoiczka powideł do przełożenia (150g) *
Polewa:

100 g cukru pudru
2 i 1/2 łyżki mleka
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤