Amerykańskie ciasto dyniowe (American Pumpkin Pie) z pomarańczą i marcepanem.

Przepis


Składniki :
Na kruchy spód :
200 g mąki pszennej
1 całe jajko
10 g cukru pudru
szczypta soli
1 płaska łyżeczka cynamonu
100 g zimnego masła

Na nadzienie:
Pure dyniowe z pomarańczą:
1 duża pomarańcza
500 g pure z dyni
130 g cukru
1,5 łyżeczki cynamonu (jeśli nie lubicie możecie dodać mniej lub go pominąć)
1/4 łyżeczki mielonego imbiru
szczypta soli
2 jajka
180 g mleka skondensowanego niesłodzonego
kandyzowana skórka pomarańczowa
Ponadto:
Do dekoracji
50 g marcepanu
szczypta barwniku spożywczego w kol. zielonym,pomarańczowym i kakao
suszona żurawina
orzechy laskowe
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤