Szarlotka z bezową pianką i malinami
źródło inspiracji: http://waniliaikardamon.blogspot.com/2016/09/szar…
Przepis
Składniki:
Blacha 25/30 cm
Ciasto:
1,5 szkalnki mąki tortowej
1,5 szklanki mąki krupczatki
5 żółtek
25 dag masła
½ szklanki cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Warstwa jabłkowa:
1 kg winnych jabłek po obraniu-najlepiej antonówek
1 kisiel słodka chwila rozgrzewjąca Dr.Oetker
2-3 łyżki brązowego cukru z cynamonem
2 łyżki wody
Bezowa pianka:
5 białek
1 szklanka drobnego cukru
16 g cukru waniliowego
1 duży budyń śmietankowy Dr.Oetker
½ szklanki oleju
Dodatkowo:
½ litra świeżych malin
Skomentuj inspiracje: