Torcik malinowo – karmelowy z kremem maślano-serowym

Przepis


Ciasto:
400g masła w temperaturze pokojowej
200g jasnego brązowego cukru
5 jajek
400g mąki pszennej (użyłam tortowej)
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka sody
szczypta soli
1/4 łyżeczki aromatu śmietankowego lub waniliowego
4 łyżki mleka
200g malin
Krem:
200g masła w temperaturze pokojowej
1 kopiasta łyżka masy karmelowej/ kajmakowej z puszki (nazywana też jest krówkową)
150g cukru pudru
250g serka mascarpone w temperaturze pokojowej
100g zmielonego twarogu (gęstego sera jak na sernik) w temperaturze pokojowej
1 fix do śmietany
Dodatkowo:
2-3 łyżki masy karmelowej/ kajmakowej z puszki
100g malin + kilka do ozdoby
różowy barwnik spożywczy
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤