Ciasto kukułka

Przepis


Składniki:

biszkopt:
4 jajka
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
krem kukułkowy:
500 ml śmietanki kremówki 30%
220 g cukierków kukułek
1/2 szklanki mleka
2 łyżki żelatyny + wrzątek do rozpuszczenia
2 łyżki cukru pudru
warstwa czekoladowo - biszkoptowa:
200 g gorzkiej czekolady
100 g mlecznej czekolady
4 łyżki kawy rozpuszczalnej
1 szklanka wrzątku
100 ml wódki
250 g biszkoptów okrągłych
poncz:
1 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
2 łyżeczki cukru
1/2 szklanki wrzątku
dodatkowo:
płatki migdałów
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤