Tort kawowy

Przepis


Składniki:

biszkopt:
6 jajek
2/3 szklanki mąki tortowej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
2 łyżeczki kakao
2 łyżki świeżo mielonej kawy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
krem kawowy:
500 g serka mascarpone
500 ml śmietanki kremówki 30%
3/4 szklanki cukru pudru
1 łyżka świeżo mielonej kawy
20 ml wystudzonej kawy rozpuszczalnej (w około 2 łyżkach gorącej, przegotowanej wody rozpuszczamy 1/2 łyżeczki kawy)
1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki (320 g)
do nasączania:
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1 łyżeczka cukru
przegotowana woda
likier amaretto lub inny alkohol
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤