Delicja

Przepis


biszkopt ciemny:
6 jajek
1 szklanka cukru
6 dag mąki tortowej
6 dag mąki ziemniaczanej
2 łyżki kakao
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
biszkopt jasny:
6 białek
20 dag cukru
6 dag mąki tortowej
2 dag maki ziemniaczanej
1 łyżka soku z cytryny lub octu
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
krem:
1/2 l mleka
6 żółtek
4 łyżki cukru
1 cukier wanilinowy
2 łyżki mąki tortowej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 masło (200 g)
polewa:
8 dag masła
1/2 szklanki cukru pudru
2 łyżki kakao
1 łyżka wody
dodatkowo:
2 galaretki wiśniowe
wiśnie drylowane lub inne owoce np. borówki, maliny
alkohol do nasączania
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤