Sernik marcepanowo-porzeczkowy z bezikami

Przepis


Składniki:
Duża blacha: 28/38 cm
Ciasto:
30 dag mąki pszennej
20 dag masła
10 dag cukru
1 żółtko
1 łyżka śmietany 18%
Szczypta soli

Masa serowa:
1,20 kg twarogu półtłustego
1 szklanka cukru
6 dużych jaj
1 budyń śmietankowy Dr.Oetker
1 torebka cukru z prawdziwą wanilią
½ szklanki mleka w proszku
1 szklanka mleka 2%
10 dag miękkiego masła
10 dag startego marcepanu
1 szklanka obranej czarnej porzeczki

Porzeczkowa pianka:
½ litra śmietany kremówki
1 łyżka cukru pudru
1 szklanka czarnej porzeczki
½ szklanki cukru
100 ml wody
3 listki żelatyny Dr.Oetker
90 g małych bezików
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤