Biszkopt z jagodami i galaretką

Przepis


Biszkopt z jagodami i galaretką – Smerfuś
Składniki:
Biszkopt
6 jajek – osobno żółtka i białka
1 szklanka cukru
1 i 1/3 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki aromatu śmietankowego
Krem:
500ml śmietanki kremówki 30% lub 36%
3 niebieskie galaretki w proszku (każda na 500ml wody)
1 szklanka umytych, osączonych jagód
1 opakowanie cukru wanilinowego 16g
Wierzch:
250ml śmietanki kremówki 30% lub 36%
1 galaretka (użyłam niebieskiej)
1 fix do śmietany
1-2 łyżki cukru pudru
2 szklanki umytych, osączonych jagód
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤