Śmietanowe ciasto migdałowo-truskawkowe

Przepis


Składniki

Biszkopt:

4 duże jajka
120g drobnego cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka kakao
100g migdałów bez skórki
1/2 łyżeczki naturalnego ekstraktu z migdałów

Do nasączenia:

100g cukru
100ml wody
1/4 łyżeczki naturalnego ekstraktu z migdałów

Galaretka:

1 galaretka truskawkowa
400g truskawek (bez szypułek)

Masa śmietanowa:

600g śmietanki kremówki 30% (musi być dobrze schłodzona)
2 1/2 łyżeczki żelatyny
2 łyżki cukru pudru

Na wierzch:

250g śmietanki kremówki 30% (dobrze schłodzonej)
1 łyżeczka cukru pudru
1 śmeitan-fix
kilka truskawek

Cały przepis na blogu autora: http://swiatwypiekow.pl/ciasta-z-owocami/smietanowe-ciasto-migdalowo-truskawkowe/
@Anna
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤