Rolada kakaowo – waniliowa bez pieczenia

Przepis


Składniki:

Masa kakaowa
1 i 1/2 szklanki mielonych migdałów
4 łyżki surowego kakao w proszku
4 łyżki syropu z daktyli lub klonowego
2 szczypty soli Himalajskiej lub morskiej
1 szczypta cynamonu
6 łyżek oleju kokosowego extra virgin (roztopionego)
2 łyżki wody (dodawać powoli w przypadku gdy masa jest za sucha)

Masa waniliowa
1 szklanka orzechów nerkowca lub makadamia (namoczonych przez noc)
5 łyżek syropu z daktyli lub klonowego (ilość według uznania)
1/3 szklanki oleju kokosowego extra virgin (rozpuszczonego)
1 laska wanilii (nasiona) lub ekstrakt waniliowy (2 łyżeczki)
1/4 szklanki mleka kokosowego lub migdałowego
1 limonka – sok
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤