Kostka truskawkowa

Przepis


Kostka truskawkowa

Składniki na formę 24 x 30cm:

Na biszkopt:

4 jajka
2/3 szklanki cukru
pół szklanki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
łyżeczka ekstraktu z wanilii
łyżka oleju

Na masę śmietankową:
400ml śmietanki kremówki 30 lub 36%
1 galaretka truskawkowa, rozpuszczona w 250ml gorącej wody

Na masę truskawkową:
600ml musu z truskawek (zmiksowanych świeżych truskawek)
100ml wody
2 galaretki truskawkowe

Do nasączenia:
pół szklanki przegotowanej, ostudzonej wody
sok z połowy cytryny
2 łyżeczki cukru

Dodatkowo:
100ml śmietanki kremówki 30%
łyżeczka cukru pudru
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤