CIASTO KAWOWO-KOKOSOWE

Przepis


Składniki na formę o średnicy 24 cm:

Na ciasto:

1 szklanka i 5 łyżek mąki pszennej
4 łyżeczki kawy
2 łyżki cukru
szczypta soli
10 łyżek masła
4-5 łyżek zimnej wody
Na nadzienie:

1 1/2 szklanki + 1 łyżka mleka kokosowego
1 łyżka kawy
2 łyżki cukru
szczypta soli
1 łyżka skrobi kukurydzianej
100 g gorzkiej czekolady
Do dekoracji:

3/4 szklanki śmietanki 30%
2 łyżki cukru
1/2 łyżeczki esencji kokosowej (można przygotować ją samemu, zalewając wodę i miąższ 1 kokosa setką wódki i odstawiając na tydzień)
prażone płatki kokosowe
syrop czekoladowy (opcjonalnie)
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤