Ciasto z truskawkami i masą budyniową

Przepis


Masa budyniowa:

1/2 l słodkiego mleka
25 dag masła
2 budynie śmietankowe lub waniliowe
3-4 łyżki cukru pudru

W 1/2 szklanki mleka roztrzepać budynie.Resztę mleka zagotować z cukrem pudrem,wlać roztrzepany budyń i ugotować.Masło utrzeć,dodając przestudzony budyń.
Spód ciasta czyli biszkopt lub biszkopty - brzeg tortownicy obłożyć plasterkami truskawek.Wyłożyć masę budyniową.

Masa -mus truskawkowy:

ok 500-700g truskawek(świeżych lub mrożonych)
2 galaretki truskawkowe

Truskawki zmiksować,podgrzać,rozpuścić w nich galaretki.Tężejące truskawki wyłożyć na masę.
Udekorować wg uznania.
@Anna
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤