Mazurek czekoladowy

Przepis


Składniki

Spód (wszystkie składniki w temperaturze pokojowej):

50g masła
130g drobnego cukru
1 jajko
20g ciemnego kakao
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta soli
85g mąki tortowej
80ml mleka

Masa czekoladowa:

150g masła
90g cukru pudru
75ml wody
2 łyżki kakao
150g mleka w proszku
50g posiekanych orzechów włoskich
50g migdałów w płatkach

Krem czekoladowy:

200g masła
120g serka śmietankowego kanapkowego
150g cukru pudru
100g czekolady mlecznej
50g czekolady gorzkiej
2 łyżki śmietanki kremówki

Dodatkowo:

2 łyżki kwaśnego dżemu (np. wiśniowego lub porzeczkowego)
80g czekolady gorzkiej
80g białej czekolady

Cały przepis na blogu autora: http://swiatwypiekow.pl/wielkanoc/mazurek-czekoladowy/
@Anna
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤