Ciasto "Coffee-banana"

Przepis


Składniki:

biszkopt:

5 jajek
3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków
2/3 szklanki mąki tortowej
1/3 szklanki kakao
50 g startej gorzkiej czekolady
krem kawowy:

500 g serka mascarpone
250 ml śmietanki 30%
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
4 łyżki cukru pudru
bita śmietana:

500 ml śmietanki 30%
2 łyżki cukru pudru
2 usztywniacze do śmietany śmietan-fix ( można zastąpić żelatyną)
ponadto:

5-6 bananów
sok z cytryny
100 g czekolady mlecznej lub kawowej (użyłam kawowo-śmietankowej z Lidla)
poncz do nasączenia biszkoptu (1/2 szklanki likieru bananowego + 1/2 szklanki wody + cukier według uznania) można zastąpić 1 szklanką soku bananowego
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤