Ciasto z bananami i kremem jogurtowym

Przepis


Ciasto z bananami i kremem jogurtowym
Składniki:
Biszkopt:
4 duże jajka – osobno żółtka i białka
120g cukru
1 opakowanie cukru wanilinowego 16g
100g mąki pszennej (użyłam tortowej)
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem jogurtowy:
800g naturalnego jogurtu
4-5 łyżek cukru pudru
2 łyżeczki cukru wanilinowego
6 łyżeczek żelatyny (20g)
1 śnieżka + 200ml schłodzonego mleka (można zastąpić śmietanką kremówką i ubić ją z fixem oraz dosłodzić do smaku cukrem pudrem)
6 bananów
sok z cytryny
Polewa:
100ml śmietanki kremówki 30% lub 36%
100g gorzkiej czekolady
Dodatkowo:
wiórki czekoladowe do posypania
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤