Pieczone pączki z granatem i polewą pomarańczowo-buraczaną.

Przepis


Składniki (8 pączków):

1,5 szklanki mąki pszennej tortowej (lub innej jasnej)
1/2 szklanki kakao
1/2 szklanki ksylitolu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
1/2 szklanki oleju (np. kokosowego)
1 szklanka mleka kokosowego (z kartonu, nie takiego z puszki. Może być też inne mleko roślinne, np. migdałowe)
1/2 szklanki ziarenek granatu (dokładnie oczyszczonych z białych błonek)

Różowa polewa:

2 łyżki soku z pomarańczy lub cytryny
1 łyżka soku z buraka (może być z butelki, np. Cymes)
1/2 szklanki zmielonego na (bardzo drobny!) puder ksylitolu
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤