Ciasto Princessa

Przepis


Składniki:

ciasto kokosowo-migdałowe:

6 białek
szczypta soli
130 g drobnego cukru do wypieków
100 g mielonych migdałów (dostępne są gotowe mielone, na pewno w Lidlu)
100 g wiórków kokosowych
50 g płatków migdałów
2 batony Princessa kokosowa (po 48 g każdy)
masa:

6 żółtek
2 szklanki mleka
220 ml śmietanki 30%
150 g cukru
cukier wanilinowy
1 pełna łyżka mąki pszennej
3 pełne łyżki mąki ziemniaczanej
220 g masła w temperaturze pokojowej
ponadto:

kilkanaście podłużnych biszkoptów
150-200 g masy kajmakowej (ok.połowy małej puszki)
poncz: 1/2 szklanki likieru kokosowego + 1/2 szklanki wody
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤