Krucha kokosanka

Przepis


Składniki:
330 g mąki
80 g cukru pudru
185 g schłodzonego masła
3 jajka
2 łyżki śmietany 18%
1/2 szkl. dżemu malinowego
szczypta soli
150 g cukru
100 g wiórków kokosowych

Przygotowanie:
z mąki cukru pudru,masła,żółtek i śmietany zagnieść ciasto,
uformować kulę i włożyć do lodówki na godzinę,potem ciasto rozwałkować na wysmarowanej tłuszczem i wyścielonej papierem prostokątnej blaszce(ja użyłam nie dużego prostokąta)
wstawić do lodówki na 30 min,następnie posmarować dżemem,
białka ze szczyptą soli ubić na sztywno,dodać po trochę cukier,
na końcu wiórki,pianę kokosową wyłożyć na dżem,piec w 170 stopniach 40 min,po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 140 stopni i piec jeszcze 10-15 min,aż beza będzie lekko zrumieniona,
przed podaniem ostudzić i pokroić na kwadraty
smacznego!!!!
@Kasia
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤