Kostka malinowa z bezą

Przepis


Biszkopt:

5 jajek
3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków
2/3 szklanki mąki tortowej
1/3 szklanki kakao
50 g startej gorzkiej czekolady
Masa malinowa:

500 g serka mascaropne
500 g malin (świeżych lub mrożonch)
3/4 szklanki cukru
3 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 1/4 szklanki gorącej wody
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczone w 1 łyżce zimnej wody
Bita śmietana:

500 ml śmietanki 30 %
2 łyżki cukru pudru
2 śmietan-fixy lub 2 łyżeczki żelatyny
Ponadto:

1/2 szklanki nasączenia do biszkoptu (sok malinowy rozcieńczony wodą pół na pół, w wersji dla dorosłych sok malinowy można zastąpić nalewką malinową)
gotowe, pokruszone beziki do posypania ciasta ( lub beza upieczona z 2 białek i 100 g cukru)
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤