Mini pączki z serków homogenizowanych- błyskawiczne

Przepis


Składniki na około 20 mini pączków

serki homogenizowane np. Danio 280 g czyli 2 op.
jajka 2
mąka pszenna 1 i 1/3 szklanki
cukier wanilinowy 16 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder
olej do smażenia
Przygotowanie

Olej dobrze rozgrzać w głębokim rondlu (170-175 °C ) temperatura jest znacząca. Jeśli będzie zbyt wysoka pączki za szybko będą się rumienić, natomiast środek pozostanie surowy, zaś niska sprawi, że pączki będą tłuste. Jajka roztrzepać, dodać serki, mąkę, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia, zmiksować do połączenia składników, konsystencja powinna być dość gęsta. Ciasto kłaść małą łyżeczką na rozgrzany olej, każdorazowo łyżeczkę zanurzać w oleju lub zimnej wodzie, aby ciasto się nie kleiło. Pączki smażyć na złoty kolor z obu stron kontrolując, aby się nie spaliły ( powinny same się obracać ). Usmażone pączusie odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, wystudzone oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego
@Paulina
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤