Czekoladowy pudding jaglany

Przepis


Składniki

kasza jaglana 100 g
gorzka czekolada 4 kostki
gorzkie kakao 3 łyżki
dojrzałe banany 2
mleko roślinne 1 szklanka
woda 1 szklanka
bakalie lub świeże owoce
szczypta soli morskiej
Przygotowanie

Kaszę jaglaną uprażyć w rondlu do momentu uzyskania orzechowego zapachu, następnie zdjąć z palnika i zalać wodą i mlekiem. Gdy kasza zacznie się gotować dodać szczyptę soli morskiej, zmniejszyć moc palnika i gotować pod przykryciem na małej mocy palnika, mieszając co jakiś czas. Czekoladę pokroić w drobną kostkę, dodać do gorącej kaszy, aby się rozpuściła. Kolejno dodać pokrojone banany, kakao i zmiksować blenderem na gładką i aksamitną konsystencję puddingu. Podawać na ciepło lub zimno, z dodatkiem ulubionych owoców lub bakalii.

Smacznego,
@Paulina
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤