Wesoły przekładaniec

Przepis


Wesoły przekładaniec z morelami, Nutellą i kremem budyniowym
Składniki:
Biszkopt:
4 duże jajka – osobno żółtka i białka
140g cukru
140g mąki pszennej (użyłam tortowej)
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki aromatu waniliowego
Masa morelowa:
1 puszka moreli 850ml
2 galaretki brzoskwiniowe
Krem czekoladowy:
350g Nutelli
3 czekoladowe wafelki (użyłam Prince Polo standardowej wielkości, nie XL)
Krem budyniowy:
750ml mleka
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
2 żółtka
150g cukru
1 duże opakowanie cukru wanilinowego 32g
200g masła w temperaturze pokojowej
Dodatkowo:
1 galaretka morelowa (lub inna w jasnym kolorze)
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤