Najlepszy seromakowiec

Przepis


Spód:

1,5 szklanki mąki
0,5 szklanki cukru
0,5 margaryny
2 żółtka
1 łyżka wódki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche i wkładamy na co najmniej 30 minut do lodówki.

Masa makowa:
200 g. maku
1 szklanka cukru
6 jajek
1 jabłko
0,5 margaryny
6 łyżek kaszy mannej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki rodzynek
1 łyżka skórki pomarańczowej
garść posiekanych orzechów włoskich
szczypta soli
Masa serowa:
1 kg sera na serniki
1 szklanka cukru
5 jajek
budyń waniliowy
100 g. masła
2 łyżeczki cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤