Czekoladowiec cytrynowy

Przepis


Biszkopt (blaszka 38x25):


szklanka mleka
tabliczka gorzkiej czekolada
2 szklanki mąki
1 szklanka kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
2 jajka
1 1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
szklanka kwaśnej śmietany

Masa cytrynowa:

2 budynie śmietankowe
25 dag masła
3/4 szklanki cukru
3 żółtka
sok z cytryny ( 3 szt.)
1 1/2 łyżki mąki
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 cukier waniliowy
Masa śmietanowa:
0,5 l śmietany 30%
3 łyżeczki żelatyny
3 łyżki cukru pudru
Ponadto:
polewa czekoladowa
galaretka cytrynowa do dekoracji
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤