Pomarańczowiec bakaliowy

Przepis


Składniki (blaszka 25x34):
ciasto kruche:

40 dag mąki
4 żółtka
1 szklanka cukru
15 dag masła
3 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
dodatki do ciasta jasnego

słoik powideł śliwkowych
4 białka
1/2 szklanki cukru
tabliczka gorzkiej czekolady
szklanka orzechów włoskich
10 dag rodzynek
masa budyniowa

1/2 l. mleka
2 budynie
25 dag masła
3 łyżki cukru
masa pomarańczowa:

kostka masła
2 kisiele pomarańczowe
2 szklanki soku pomarańczowego
1 galaretka pomarańczowa
ponadto:
20 dag biszkoptów
pół tabliczki czekolady deserowej
2 łyżki masła
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤