Tort marchewkowo - piernikowy z kremem

Przepis








Tort marchewkowo - piernikowy z kremem

Proporcje na tortownicę o średnicy 27 cm
Czas przygotowania: 120 minut

Składniki:
Ciasto
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
2 szklanki drobno startej marchewki
1,2 szklanki cukru
1 1/4 szklanki oleju
4 jajka
2 łyżki przyprawy do piernika
1 łyżeczka mielonej skórki pomarańczowej
2 łyżeczki kandyzowanej skórki pomarańczowej
3 łyżki rodzynek

Krem
400 g serka mascarpone w temperaturze pokojowej
4 łyżki masła w temperaturze pokojowej
1/2 szklanki cukru pudru
1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią

Do dekoracji
kandyzowane plasterki pomarańczy
czekoladowa posypka
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤